Diyarbakır, 14-17 Kasım tarihleri arasında tarihinde ilk kez büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Organizeyi yapan kurum Türkiye Milli Karate Federasyonu. Ancak bunun alt yapısını ve merkeze baskısını yapan birkaç önemli kurum var. Bunlar Diyarbakır Valiliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Güneydoğu Spor Yazarları Derneği. Bu dört kurumun ev sahipliğinde yapılacak “21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası”na 60 ilden 3 bin sporcu katılacak. Aileleri de hesaba katarsak bir hafta sonra ortalama 7-8 bin kişiyi ağırlayacak Diyarbakır.

Şampiyona için Diyarbakır'ın çok büyük avantajı var. Öncelikle Türkiye Milli Karate Antrenörü Mehmet Yazar, Diyarbakır'da doğmuş büyümüş bir isim. Şu an Bağlar Belediye Spor Kulübü Kadın Karate Takımı Antrenörü olan Mehmet Yazar, çocukluktan bu yana karateye gönül vermiş. Kardeşleri, akrabaları bu sporla ilgileniyor. Üstelik kızı İrem Nur Yazar da Diyarbakır'ı ve Türkiye'yi arenalarda temsil eden milli bir sporcu.

14 Kasım'da başlayacak şampiyonaya 20 sporcu ile katılacak olan Diyarbakır Karate Takımı'nda moral ve motivasyon en üst düzeyde. Sıkı bir kamp döneminden geçen Diyarbakırlı milli sporculardan Zeynep Akçakmak, Sena Kızılaslan, Ece Erdoğan ve İrem Nur Yazar’dan derece ve madalya bekleniyor.

Diyarbakır için büyük öneme sahip olan bu organizasyon kentin tanıtımı için de hayati derecede. Gelin misafirperverliğimizi bir kez daha gösterelim.