Tunceli’de 5 Ocak'tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmaları devam ediyor.

Doku'yu arama çalışmaları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan gelen bir ekibin yanı sıra Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi, dalgıç polisler, şehir dışından gelen itfaiye ile AFAD ekipleri tarafından yürütülüyor.

Uzunçayır Baraj Gölü’nün Sarı Saltuk Viyadüğü Köprüsü çevresinde sürdürülen arama çalışmalarında, su altı görüntüleme cihazları ile Doku'nun izine rastlanılmıyor.

 ‘Tahammülümüz kalmadı’

 Doku'nun arama çalışmasını yakından takip eden ailesi, emniyet, vali ve savcıyla yapılan görüşmede, bir gelişmenin olmadığı ve arama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Soruşturma dosyasıyla arama çalışmalarından herhangi bir ilerleme sağlanamadığı yönünde bilgilendirildiklerini aktaran Doku'nun ailesi, savcının Doku’nun yüzde 98 suyun içinde olduğunu söylediğini aktardı.

Arama kurtarma çalışmalarını izleyen Doku ailesine, yaşanan bir hareketlilik sırasında AFAD ekiplerinin su altında Gülistan Doku’yu bulduklarını söylediği, ancak daha sonra buldukları cismin bir bidon olduğunun ifade edildiği belirtildi. Doku ailesi, bu durum karşısında tahammüllerinin kalmadığını, Gülistan’ın bir an önce bulunmasını istedi.

Editör: TE Bilişim