Diyarbakır’da hızla ilerleyen bir araç, caddenin karşısına geçmeye çalışan kadına çarptı. Başı aracın ön camına çarpan kadın, ardından takla atarak arka camından içeri girdi ve yaşamını yitirdi. Elazığ ve Mardin karayolunda meydana gelen iki trafik kazasında ise 8 kişi yaralandı.

Diyarbakır’da hızla ilerleyen bir araç, caddenin karşısına geçmeye çalışan kadına çarptı. Çarpmanın etkisiyle başı aracın ön camın içine girip ardından havada takla atan talihsiz kadın, aynı aracın arka camından içeri girdi. Ağır yaralanan kadın, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kaza, Yenişehir ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ismi öğrenilemeyen kadın, yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada yoldan hızla geçen bir araç kadına çarptı. Çarpmanın etkisiyle başı ön cama sıkışan kadın daha sonra taklalar atarak arka camdan içeri girdi.

Kazayı gören çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan talihsiz kadın, olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kadın, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Öte yandan kaza sonrası fren alan aracın sol iki lastiğinin de patladığı görüldü.

Polis kazayla ilgili geniş çapta inceleme başlattı.

Hasta taşıyan ambulans kaza yaptı: 5 yaralı

Diyarbakır’da, içinde hasta bulunan ambulans ise, kırmızı ışıkta geçtiği sırada otomobil ile çarpıştı. Kazada ambulans yan yatarken, içinde bulunan 5 kişi de yaralandı.

Kaza, Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, hasta taşıyan ambulans, kavşakta kırmızı ışıkta geçti.

Bu sırada yeşil ışık yandığı için geçen otomobil ile çarpışan ambulans yan yatarak yaklaşık 200 metre sürüklendi. Kazada ambulansta bulunan 3 sağlık çalışanı, bir hasta ile yakını yaralandı.

Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerine yönlendirilen başka bir ambulansta yapılan ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Zincirleme trafik kazası: 2 ağır yaralı

Diyarbakır-Mardin karayolu üzerinde 34 UK 1709 plakalı ticari araç seyir halinde iken arızalandı. Sağa çeken aracın durduğunu fark etmeyen 47 KZ 841 plakalı araç arkadan çarptı.

Daha sonra kazanın olduğunu gören ve arkada seyir halinde olan 47 NB 363 plakalı araç ise kaza yapan araçlara çarpmamak için direksiyonu kırdı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybeden 47 NB 363 plakalı araç, refüjde bulunan ağaca çarparak durabildi.

Kazada 47 KZ 841 plakalı araçta bulunan Abbas ve Muhyettin Ç. ağır yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kazaya karışan araçlar çekici yordamı ile kaldırılırken, olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatıldı. (İHA)

Editör: TE Bilişim