Fıstıklısı ve cevizlisi yapılan kadayıf, Diyarbakır tatlı kültürünün en başında yer almaktadır.  Ermenilerden kalma bir yemek kültürü olan kadayıf, yöremizin tatlılarının vazgeçilmezlerin başında gelir.

Genelde imalathanelerde yapılan kadayıf, evlerde de çok rahat yapılabilmektedir. Alınan çiğ kadayıf ile bu nefis lezzeti evlerimizde de yapmamız mümkündür. Şimdi gelelim burma kadayıfın tarifine…

Gerekli Malzemeler:

1 kilogram çiğ kadayıf

1 kilogram öğütülmüş fıstık ya da ceviz

1 yemek kaşığı pekmez

300 gram margarin ya da tereyağı

Şerbeti İçin:

3 kilogram şeker

6 su bardağı su

Tatlımızın Hazırlanışı:

Şeker ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Kadayıf için 100 gram margarini eritin. Eritmiş olduğunuz margarini bir çorba kaşığı pekmezle karıştırıp tepsinin dibine sürün. Çiğ olan kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi serpin.

Sonra ucundan tutup burarak sarın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş margarin ya da tereyağını sürün. Kadayıfı,  önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup 15 dakika pişirin. Aynı tepsiyi ters çevirerek iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.