İran Sağlık Bakanlığı’na göre ülkede üç virüsü vakası daha tespit edildi. Toplam sayı 5’e çıktı. Bunlardan 4’ünun Kum kentinde, birinin de Arak kentinde olduğu bildirildi. Kum’daki ilk iki vaka hayatını kaybetmişti

Yerel medya hayatını kaybedenlerin Kum kenti nüfusuna kayıtlı olduklarını, tespit edildikten bir kaç saat sonra öldüklerini bildirdi.

Perşembe günü hükümet sözcüsü Ali Rabii, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada yeni koronavirüse karşı bir mücadele komitesi hayata geçireceklerini duyurdu. Rabii, artık virüse karşı daha genel eylemlere ve vatandaşların işbirliğine ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Bu komitenin Sağlık, Kültürel Miras, Yol ve Kentsel Kalkınma bakanları ile hükümet sözcüsü ve silahlı kuvvetlerin bir temsilcisinden oluşacağı açıklandı. Rabii, komitenin kurulması talimatını İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin verdiğini belirtti.

Sosyal ağlarda ise bir çok internet kullanıcısı hükümeti Covid-19 virüsüne ilişkin gerçekleri gizlemekle suçladı. Kullanıcılara göre, hükümet halkın sandık başına gitmesinin etkilenmemesi için virüs vakalarını gizliyor. Seçimlerde zaten güçlü bir boykot bekleniyor.

Bir internet kullanıcısı, ilk koronavirüs vakalarının açıklanması ile ölümleri arasında sadece dört saat olduğuna dikkat çekti.

Aynı kullanıcıya göre, bu durum virüsün günlerce önce ortaya çıktığı ancak yetkililerin bu gerçeği gizlediği anlamına geliyor. (AJANSAR)

Editör: TE Bilişim