Bir İsrail televizyon kanalına göre İranlı bir heyet ile Amerikalı yetkililer, Kuzey Irak’ın Erbil kentinde müzakerelerde bulundu.

İ24 kanalının internet sitesine göre, İran dini lideri Ali Hamaney’in torunu ile Amerikalı yetkililer arasında 5 Temmuz’da Erbil’deki bir otelde bir dizi görüşme gerçekleşti.

Gizli bir kaynağa dayandırılan habere göre, Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan bir heyet de aynı otelde bulunuyordu ancak, müzakere yerinde olmamaları için yerleri değiştirildi.

İranlı heyetin Hameney’in torunu Hasan Hamaney ile Devrim Muhafızları’nın iki üyesi ve Irak’taki İran görevlisi Irac Mescidi’den oluştuğu iddia edildi.

Söz konusu kaynak, görüşmelerin sonuçlarına ilişkin detay elde edemediklerini belirtiyor. İran’ın Irak’ta üslü Kürt muhalif partilerle de temas kurduğu ancak bu görüşmelerden sonuç alınmadığı öne sürüldü.

Öte yandan, İ24’e göre çok sayıda İranlı yetkilinin giderek rejimden uzaklaştığı, görevden alındığı ya da herhangi bir açıklama yapılmadan kayıplara karıştığı belirtiliyor. Kaybolanlar arasında general Ali Nasıri de yer alıyor. General Golam Huseyin Geyb Pervar ise görevinden alındı ve cezaevinde bulunuyor.

Geçen hafta, Savunma Bakanlığı istihbarat servislerinin eski şeflerinden Seyid Asker Mir Caferi'nin, İran’ın güneyinde Devrim Muhafızları istihbaratçıları tarafından yakalandığı iddia edildi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim