Çin’de Aralık ortasında ortaya çıkan ve dünyanın birçok yerine yayılan yeni koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlere ilişkin detaylı veriler açıkladı.

11 milyon nüfuslu Wuhan kentinde bir hayvan pazarında ortaya çıkan virüs, Çin’de şimdiye kadar 563’e yakın kişinin ölümüne neden oldu. Kıta Çin’de 24 bin 300’ü aşkın vaka tespit edildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun açıkladığı verilere göre, kurbanların yüzde 80’i 60 yaş ve üst kişilerden oluşuyor. Yüzde 75’inin zaten sağlık sorunlarının olduğu belirtildi. Ölen kişiler, 36 ile 89 yaş aralığında iken, bunlardan en az 5’inin 60 yaşın altında olduğu belirtiliyor.

Yeni koronavirüsün ölümcüllük oranı yüzde 2,1’ye yükseldi. 2002-2003’te 349’u Kıta Çin’de, 300’e yakının yarı özerk Hong Kong’da olmak üzere dünya genelinde 800 kişinin ölümüne yol açan Sras virüsünün ölümcüllük oranı yüzde 9,6 olarak kayda geçmişti. Sras’tan daha az ölümcül olsa da, daha hızlı yayılması sonucunda Çin’de daha fazla kişi hayatını kaybetti.

Yeni virüse yakalananların çoğu Wuhan’ın da içerisinde yer aldığı Hubei vilayeti sakinlerinden oluşuyor. Yetkililere göre Hubei dışında ölüm oranı yüzde 0,16 düzeyinde.

Çin dışında şimdiye kadar iki kişi hayatını kaybetti. Biri Hong Kong’da, kısa bir süre önce Wuhan’a gitmiş 39 yaşındaki bir kişi, diğeri de Filipinler’de Wuhanlı bir Çinli turist.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’na göre ülke genelinde 892 vaka da iyileşti. Doğrulanmış tüm vakalar arasında, en genç vaka bir aylık bir bebek iken, en yaşlısı 90 yaşında. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim