İran Ordusu Başkomutanı Abdulrahim Musavi, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'İran'da 52 noktayı vurma' tehdidine yanıt verdi. Musavi, "İleride, cesaretlerinin yeteceğinden şüphelendiğim olası bir çatışmada 5 ve 2 sayılarının hangi yere ait olacağı netleşir" dedi.

ABD Başkanı Trump'ın, General Kasım Süleymani suikastına misilleme olarak Amerikalılara saldırı düzenlenmesi halinde 'Bazıları İran kültürü için önemli olan 52 noktayı hedef olarak belirledikleri' tehdidine İran'dan yanıt geldi.

İran Ordusu Başkomutanı Musavi, İran Devlet Radyo Televizyon Kurumu'nun (IRIB) yayınladığı açıklamasında, Washington’un İran’daki 52 hedefe saldırmaya cesaret edemeyeceğini söyledi.

'5 ve 2 sayılarının hangi yere ait olacağı netleşir'

Musavi, "İleride, cesaretlerinin yeteceğinden şüphelendiğim olası bir çatışmada 5 ve 2 sayılarının hangi yere ait olacağı netleşir” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, İran'ın ABD hedeflerine saldırması halinde ‘hızlı ve net karşılık’ verileceğini, "Eğer İran saldırırsa İran ve İran kültürü için 52 hedef belirledik. 52 rehineyi temsilen 52 hedefi vururuz" ifadeleriyle açıklamıştı.

Ayrıca ABD'nin hava bombardımanında öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin cenazesi Irak'tan ülkesi İran'a getirildi. Yas tutan on binlerce İranlı, siyahlar içinde Süleymani için düzenlenen törene katıldı.

Kasım Süleymani'nin cenazesi önceki gün Irak'ta düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere ülkesi İran'a getirildi. Ahvaz kentindeki havalimanına gelen siyahlar içindeki on binlerce kişi Süleymani'nin cenazesini karşıladı.

Yas tutan on binlerce İranlı Süleymani'nin tabutunu taşırken, İran yarı resmi haber ajansı İSNA Ahvaz'da toplananların "Amerika'ya ölüm" sloganları attığını bildirdi.

İranlı yetkililerin Süleymani'nin naaşını resmi yas törenleri için daha sonra Meşhed, Tahran ve Kum kentlerine de götürmeyi planladığı belirtildi. Süleymani'nin Salı günü doğduğu kent olan Kirman şehrinde toprağa verileceği bildirildi.

Kasımi'nin yanı sıra yaşamını yitiren Haşdi Şabi komutanı Abdülmehdi el Mühendis ve konvoydaki diğer Haşdi Şabi üyeleri için ilk tören önceki gün Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenmişti. Binlerce kişinin katıldığı törende sık sık 'ABD'ye ölüm' ve 'İntikam' sloganları atılmıştı.

Ancak ABD'nin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Süleymani’nin cenazesinin Amerikan markası pickup ile taşınması ise sosyal medyada gündem olmuştu. Birçok kişi buna tepki göstermişti. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim