Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır  - İngiliz Kültür Okulları tarafından her yıl düzenlenen bursluluk sınavına bu defa ilgi bir hayli fazla olunca daha önce tek oturum olarak planlanan sınav yoğun talep üzerine iki oturuma çıkarıldı. Bin 200 öğrencinin katıldığı sınavda çift dilli eğitim imkanı ile okumak isteyen öğrenciler içeride, velileri de dışarıda bu heyecanı yaşadı.

Sınavda 490 ile 500 arası puan alan öğrenciler tam burslu, diğerleri ise çeşitli oranlardaki indirimlerden faydalanarak kayıt yapabilecek.

“Geçen yıllara göre ilgi fazlaydı”

Hem İngilizce hem Türkçe eğitim vermelerinin ve yurt dışında geçerli olacak çift diploma imkanı vermelerinin öğrencileri cezbettiğini anlatan Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Dengiz, önceki yıllara oranla çok daha fazla ilgi olduğunu kaydetti.

Dengiz, “Çok fazla tanıtım yapmadığımız halde bu kadar ilgi oldu. Yoğunluktan dolayı sınavı iki oturumlu gerçekleştirdik. Çift dilli eğitim ve çift diploma insanları cezbediyor. Sınava katılan tüm öğrencilere ve velilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim