Diyarbakır - 30-35 yıl önce buradan mezun olanların bir bölümü emekli oldu, ya da hala çalışıyor. Devlet okullarından emekli olanlar ise şimdi özel okullarda görev yapıyor.

Siirt Üniversitesi’ne bağlı olarak devam eden Siirt Eğitim Fakültesi mezunlar vermeye devam ederken, yıllar önce  SEYO olarak ün yapan Siirt Eğitim Yüksekokulu mezunları adeta bir efsane durumunda.

Eğitim öğretim verme anlamında özellikle Güneydoğu’da ün yapan SEYO mezunları, oldukça ilgi görüyor.  Bu mezunlardan biri de Fatih Menderes Demir. Önceki yıl devlet okulundan emekli olan ilkokul öğretmeni Demir, Diyarbakır Yedi İklim Koleji’nde öğretmenlik yapmaya başladı.  

Bu yıl 4/b sınıfında geleceğimizin teminatı çocuklara eğitim ve öğretim veren Fatih Menderes Demir, önümüzdeki yıl ve sonrasında da 4 yıl daha bu kolejde eğitim ve öğretim verecek. Okul yönetimi ile anlaşma yapan Fatih Menderes Demir, velilerden gelen yoğun ilgi üzerine böyle bir karar almış. .

Kara tahtadan akıllı tahtaya

35 yıllık eğitim tecrübesi olan Fatih Menderes Demir, aynı zamanda bilgisayar ve teknoloji anlamında uzman bir isim. Eğitim ve öğretimde  kara tahtadan akıllı tahtaya geçiş sürecinde Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı köylerde bulunan okulların sistemini kuran Demir, teknoloji konusunda da eğitim ve öğretime çok şey kazandırdı.

Öğretmenlik büyük bir değer

İlkokulda okuttuğu öğrencileri arasında doktor olan da var, mühendislik yapanda.  Geçmişte eğitim ve öğretim verdikleri öğrencilerinin vefalı olduğunu ve zaman zaman aradıklarını belirten Demir, öğretmenlik mesleğinin manevi anlamda büyük bir değer olduğunu ifade etti.

Aslen Dicleli olan ancak eğitim ve öğretim hayatı Ergani’de geçen Fatih Menderes Demir tanınmış bir aileden geliyor.

Merhum babası  Sefer Çavuş olarak bilinen Sefer Demir de Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’nde çalışmış. Ergani -Dicle, Ergani-Çermik karayolu yapımında emeği geçen ve halen adı rahmetle anılan Sefer Çavuş, o bölgede efsane isim olarak yad ediliyor. 

Haber Merkezi 

Editör: TE Bilişim