Tüm köy öğretmenlerine ulaşılarak mesleki gelişimlerine destek olmayı hedefleyen proje kapsamında ilk etapta 400 öğretmen eğitici eğitimi aldı. Eğitim alan öğretmenlerin görev yaptıkları bölgelerde genç meslektaşlarına bilgi ve deneyimlerini aktarması ile Türkiye’deki toplam 7 bin köy öğretmenine ulaşmak hedefleniyor.

Program kapsamında köy öğretmenleri için hazırlanan iki yeni kitap da tanıtıldı. 'Köy Öğretmeninin Başucu Kitabı' ile öğretmenlere mesleklerinin ilk yıllarında köyde yaşam ve nitelikli eğitime dair rehberlik yapılması hedefleniyor. 'Birleştirilmiş Sınıflar İçin Etkinlik Kitabı'nda ise farklı yaş gruplarından öğrencilerin bir arada eğitim aldığı birleştirilmiş sınıflardaki müfredata yönelik etkinlik önerileri yer alıyor. Kitaplar Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle tüm köy öğretmenlerine ulaştırılacak.

Birleştirilmiş sınıflarda başladı

Programın tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kendisinin de eğitim öğretim hayatına birleştirilmiş sınıflarda başladığını ifade ederek, “Birleştirilmiş sınıflar ya da köy okulları bizim ülkemizin yüreğiyle ilgili; kalbiyle, geleceği ile ilgili bir konu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan beri Köy Enstitüleriyle, Öğretmen Okullarıyla, Yatılı İlköğretim Bölge Okullarıyla (YIBO), öğretmenlerimizin bu okullardaki eğitimleriyle, parasız yatılı okul sınavlarıyla bu ülke bunu çok destekledi ve hala destekliyor. Bizim, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde sürekli vurguladığımız şey; imkanı zayıf olan okullara daha fazla yatırım yapmak, öğretmen eğitimine yatırım yapmak, öğrenme güçlüğü olan çocuklarımıza daha fazla yatırım yapmak ve bu ülkenin her köşesindeki birleştirilmiş sınıflar başta olmak üzere çocuklarımıza İyileştirme Eğitimi Programları'yla destek vermek. Bunu sadece bir temenni olarak yapmamak, proje olarak hayata geçirmek, uygulamak, sonuçlarını almak ve netice itibarı ile de bu çalışmayı artırmak” şeklinde konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilişim