LGS YERLEŞTİRME SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Güneydoğu Ekspres- Bir milyonu aşkın adayın heyecanla beklediği gün geldi, çattı. 1 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen sınavın ardından sonuçların da açıklanması ile birlikte adaylar tercihleri e okul ile gerçekleştirmişti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, resmi internet sitesinden yayınlanan sınav takvimine göre 2019 LGS tercih sonuçları daha önce tarih belirlendi. Belirtilen tarihin yaklaşması nedeniyle istediği liseye gitmenin hayalini kuran kişiler ‘LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak’’ sorusunun cevabını araştırmaya başlamıştı. MEB'den saat 09:00'da beklenen son dakika açıklaması geldi. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS ile sonuçları hemen sorgulayabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Haziran'da gerçekleştirilen önemli sınavın ardından sonuçlar açıklanmış ve e okul ile tercih işlemleri de yapılmıştı. Bir milyonu aşkın öğrenci tercih işlemlerini yapmasının ardından ''LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak'' sorusunun cevabını araştırıyordu. MEB'in resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamaya göre adayların beklediği tarih verilmişti. Bu sabah saatlerinde son dakika duyurusu ile heyecanlı bekleyiş sona erdi. MEB ile 2019 Liselere Geçiş Sınavı LGS tercih sonuçları sorgulama ekranına buradan ulaşabilirsiniz. İşte LGS yerleştirme sonuçları sorgulama sayfası!

LGS tercih sonuçları açıklandı

Hayalini kurduğu liseye gitmenin planlarını yapan öğrenciler nefesini tuttu. LGS tercih sonucu için meraklı bekleyiş sona erdi. E Okul ve MEB ile LGS tercih sonuçları hemen sorgulayabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim