Haber Nermin Zengin

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları, Özel Eğitim-Öğretim Derneği (Özdebir) tarafından yapılan sınavda Diyarbakır’a iki birincilik kazandırdı. Adar Balçık ve Yusuf Özalp, yapılan sınavlarda kendi branşlarında Türkiye birinciliği kazandı.

Özel Eğitim-Öğretim Derneği (Özdebir) tarafından her yıl yapılan Türkiye geneli sınava bu yıl Diyarbakır damga vurdu. Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları, Türkiye’nin her bölgesinden binlerce öğrencinin katıldığı sınavda Diyarbakır’a iki birincilik kazandırarak kentin eğitimde yüzünü güldürdü.

8 ve 11. sınıflar düzeyindeki sınavlarda 8. sınıf öğrencisi Adar Balçık ve 11. sınıf öğrencisi Yusuf Özalp,Türkiye şampiyonluğu kazandı.

“Başarının sahibi Diyarbakır’dır”

 Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Dengiz, elde edilen başarının sadece kendi başarıları olmadığını, bu başarının Diyarbakır’ın başarısı olduğunu söyledi. Dengiz, “Türkiye geneli yapılan sınavda birinci olarak bizleri gururlandıran ve Diyarbakır’ın hanesine başarı yazdıran öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bu başarının sahibi Diyarbakır’dır,biz sadece vesile olduk” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim