Güneydoğu Ekspres- Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer 2019-2020 Eğitim öğretim sezonu öncesi Diyarbakır'da bulunan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Diyarbakır'daki eğitim sorunlarının farkında olduklarını belirten Taşçıer, "Diyarbakır, Türkiye'de eğitim sıralamasının sonlarında yer alıyor biz bunun farkındayız. 

Özelikle son 20 yıldır eğitim alanında ciddi sıkıntılar yaşadık. Eğitim alanında yaşanan sorunlar aslında hayatın her alanını etkiliyor. Özelikle kadrolar noktasında ciddi liyakat sorunu da var. Biz bu sorunları düzeltmek için bu sene büyük çaba sarfedeceğiz." dedi. 
 

Bu sene Diyarbakır'da önemli değiştiklikler de yapılacak. Blok ders uygulamasının kaldırılacağını belirten Taşçıer, "Bununla birlikte zil uygulamasını da kaldıracağız. Öğretmenlerle öğrenciler aynı zil ile derse girecek. Telefon kullanımına da son vereceğiz. Bu nedenle öğrencilerimizin derslere konstantre olmasını istiyoruz. " diye konuştu. 

Öğretmen ve okul müdürleri tercihlerinde de yeni bir uygulamayı başlattıklarını belirten Taşçıer, "Öğretmenlerimizin seçilmesinde tercih edilmesinde bu liyakat sorununu aşmamız gerekiyor. Bu sene ilk defa bakanlığın net talimatları doğrultusunda yazılı sınavda ne puan aldıysa biz mülakata da aynı puanı verdik. Biz dedik ki artık torpil yok, kimse asansöre binmeyecek. Biz bunu uyguladık ve deklare ettik. Bu konuda geri adım atmayacağız. Ayak oyunlarına izin vermeyeceğiz." diye ifade etti.

Taşçıer, okullarda yaşanan temizlik sorunları, kantin sorunları gibi sorunlara ilişkin de önemli denetim mekanizması oluşturduklarını söyledi. Bu senenin denetim yılı olacağını ifade eden Taşçıer, Diyarbakır'ı eğitimde ön sıralara yükseltmek için büyük bir çaba sarfedeceklerini ve kendisinin de denetimlere çıkacağını vurguladı.

Editör: TE Bilişim