HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR - İşçi ve emekçilerin gözü bugün toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak rakamda.

Ekonomideki sıkıntıyla birlikte yükselen vergiler ve ardı ardına gelen zamanlarla geçinmekte zorlanan 7 milyona yakın çalışanın gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak rakamda. 2020 yılına dair asgari ücreti belirlemek üzere son toplantısını 17 Aralık’ta gerçekleştirilen Komisyon’da, hükümeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın temsil ederken, işçi ve emekçileri Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işverenleri ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor.

 Şimdiye kadar üç kez toplanan Komisyon’da 2020 yılı asgari ücretine dair net bir rakam konuşulmadı. Türk-İş yoksulluk sınırı olan 2 bin 578 TL’nin altında bir rakamın gündeme gelmesi durumunda masadan kalkacaklarını açıkladı. 

 Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ise, asgari ücretin 3 bin 200 TL olması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

 Milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği zam oranını belirleme çalışmalarda artık sona gelindi. Bugün son kez bir araya gelecek Komisyon, 2020 asgari ücret zammını açıklayacak.

Editör: TE Bilişim