Diyarbakır’da iki girişimci kadın açtıkları Yeşil Dükkan Tarisera’da 105 yıllık Tariş'in üst kalitedeki taze ve natürel ürünlerini satışa sundular.

Bankacılık sektöründe 28 yıllık ve ağırlığı idarecilikle geçen hizmet hayatından sonra kendi işini kurmak için harekete geçen Hülya Aydın, yine özel sektörün çeşitli alanlarında uzun yıllar çalışmış arkadaşı Serpil Bakır'ı da yanına alarak girişimciliğe adım attı.

Diyarbakır'da eksikliğini hissettikleri ve hane halkının bütününü ilgilendiren bir alanda yatırım yapmak istediklerini söyleyen kadın girişimciler, yaptıkları araştırmalardan sonra Yeşil Dükkan Tarisera'yı açamaya karar verdiklerini söylediler.

Fırat Bulvarı Nazım Hikmet Caddesi Aş-Kar sitesi B blok altında yaklaşık 120 metrekarelik bir alanda hizmet hayatına başlayan Yeşil Dükkan Tarisera'da, Tariş'e ait zeytin ve zeytinyağı çeşitleri, kuru üzüm, kuru incir, tahin-pekmez, kolonya çeşitleri, fındık kreması, el yapımı zeytinyağlı sabunlar gibi 88 çeşit taze ve natürel ürünler bulunuyor.

Özel tasarımlı kutular

Tarisera'nın hedefleri hakkında bilgiler veren Hülya Aydın, çifte kavrulmuş lokum gibi Diyarbakır'a ait özel lezzetleri, Diyarbakır sembollerinin kullanıldığı özel tasarım kutularda hediyelik olarak satışını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Aydın, "Hedefimiz Diyarbakır'dan Türkiye'ye açılan bir marka oluşturmak. Konseptimiz çok tutuldu ve çok beğeni aldı. Mağaza satışlarının yanı sıra internet satışlarımıza da ağırlık vereceğiz. İlerleyen dönemlerde özellikle kadın girişimciler olursa, onlara bayilik vermeyi ve bu sayede kadın girişimleri desteklemeyi hedefliyoruz" dedi.

Yakın dönem projeleri arasında Diyarbakır ve çevre illerde şubeleşmeye gitmenin de olduğunu belirten Hülya Aydın, erken hasat özel üretim zeytinyağlarını, özel tasarım şişelerinde şifa niyetine sunduklarını ve sağlıklı gelişmeyi her şeyin üstünde tutan tüm Diyarbakırlıları Tarisera'ya davet ettiklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim