Güneydoğu Ekspres- Merkez Bankası'nın politika faizinde indirime gitmesinin ardından Ziraat Bankası konut kredisi faizini yüzde 1'in altına indirdi.

Banka, 500 bin TL'ye kadar 180 ay konut kredisi faizini yüzde 0,99 olarak belirledi. Ziraat Bankası tüketici kredileri faizlerini maaş müşterileri için 60 ay vadede yüzde 1,49, diğer müşteriler için yüzde 1,59 olacağını duyurdu. Banka, kurumsal kredi faiz oranlarını kurumsal kredi notuna göre yüzde 17 ile yüzde 18 aralığında belirledi.

Ekonomide faiz ve enflasyon gelişmesi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizini 4,25 puan indirerek yüzde 19,75'e çekmişti. 27 Temmuz'da atılan adımla 4,5 yıllık aranın ardından ilk kez faiz indirimi gerçekleştirilmiş olmuştu.

Dün de Enflasyon Raporu'nu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 13,9'a düşürüldüğünü söylemişti. Para politikasına yönelik mesaj da veren Uysal, "Kararlarımız büyük ölçüde açıklanan verilere bağlı olacak. Enflasyonda ana eğilime bakan bir çerçeveyi esas alacağız" demişti.

Editör: TE Bilişim