Değerli okuyucular, gündem oldukça yoğun. Suriye'nin Kuzeyi ve Doğusuna yönelik başlatılan operasyon hem Türkiye'nin hem de dünyanın en önemli gündem maddelerinin başında geliyor.

Dünya ülkelerinin büyük bir kısmı bu operasyona karşı çıkarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, çok net konuştu. Belirlenen koridor temizlenene kadar operasyonun devam edeceğini söyledi.

Bu operasyon tabi Diyarbakır'ın da en önemli gündemi olmuş durumda. Ekonomisinden tutun da sosyal yaşama, siyasetine kadar herkes bu operasyonu konuşuyor. Bir taraftan da yeni bir göç dalgası başlıyor.

Top mermilerinin düştüğü Nusaybin ve Urfa sınırındaki birçok kişi başka şehirlere göç ediyor. O şehirlerin başında da Diyarbakır geliyor. Sınır bölgelerinden Diyarbakır'a gelenler kalacak yer sıkıntısı yaşayabiliyor. Birkaç tane örneğe şahit oldum. Bu durumlarda herkesin çok hassas olması lazım.

Diyarbakırlıların ve diğer çevre illerin yaşanan sıkıntılardan dolayı oradaki halkın gelmesine sırtını çevirmemelidirler. Büyük bir dayanışma ile sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Göç edip gelenlerin kalacak yer sıkıntısı yaşamaması gerekiyor.

Kimse aman benden uzak olsun dememeli, zira kime neyin ne zaman yakın ne zaman uzak olacağı beli değil. Umarım biran önce sınırda sıkıntılar sona erer. Tek bir canın daha yitirilmemesi adına herkesin çok hassas olması lazım.

Ölümlerin, kanın ve gözyaşının kimseye bir faydası yok. Gazeteci olarak ben yaşananları görünce geceleri gözüme uyku girmiyor. Bu ülkedeki herkesin elini vicdanına bırakıp öyle yaşananları değerlendirmesi lazım.

Değerli Güneydoğu Ekspres okuyucuları ben 1 aya yakın bir süre sizden uzak kalacağım. Önemli işlerim nedeniyle 1 aya yakın olmayacağım. Çok uzun olmayacak bir aranın ardından yeniden yazımlarımla sizlerle birlikte olacağım. Hoşçakalın...