Diyarbakır, son yıllarda Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş (TÜYAP) ev sahipliğinde gerçekleşen fuarlarla adından söz ettiriyor. Son iki ayda yapılan “kitap” ve “gurme” fuarlarına gösterilen yoğun ilgi bunun en büyük kanıtı. Yaklaşık 400 bin kişinin ziyaret ettiği bu fuarlar, diğer kentlerdeki organizasyonlara göre Türkiye’de rekor düzeye ulaşmış durumda.

TÜYAP, Valilik, belediyeler ve STK’ların da destek verdiği bu tarz organizasyonlar sadece sektörlere değil, kentin tamamına katma değer katıyor. Kente gelenler tarihi mekanları gezerken büyüleniyor, tarifsiz lezzetlerle adeta kendinden geçiyor. Geldiği yere gittiğinde de “Diyarbakır’a gidin ve görün” diyor.

Şimdi sırada “Mezopotamya Kuyumculuk Fuarı” var. Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) tarafından dördüncü kez organize edilen fuar, 17-20 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Mezopotamya Kuyumculuk Fuarı’nın ilki 2015’te yapıldı. Hendek olayları nedeniyle yapılamayan fuar, 2018’de yeniden başladı ve bu yıl devam etti.

DİKO, kuyumculuk sektörüne ivme katacak fuarın dördüncüsü için çalışmalarını hızlandırmış durumda. 8 ay önce DİKO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Yunus Öner, bu konuda hummalı bir çalışma yürütüyor. Geçen yıl 50 firmanın katıldığı fuara bu kez 70 firma ve sektörden 3 bin ziyaretçi beklediklerini belirtip, “4. Mezopotamya Fuarı”nı uluslararası bir fuara dönüştürmek istediklerinin altını çiziyor.

Yunus Öner, sektörü Diyarbakır’da hak ettiği yere getirmek için geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Esfa Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aşık, “4.  Mezopotamya Fuarı” ana sponsoru Cemcem Kuyumculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zare Cemcem ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Öner’e destek veren Faruk Aşık ve ZareCemcem de Diyarbakır’ın fuarın uluslararası bir fuara dönüşmesi yönünde mesajlar verdi.

Bunlar, yıllardır gelişmişlik sıralamasında altlarda yer alan kentimiz için önemli gelişmeler. Diyarbakır’a örülecek her tuğla için harca bir damla su dökme zamanı. Bu tarz organizasyonlara destek verip kentimizi hak ettiği yere getirelim.