Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi ev sahipliğinde Önce Çocuklar Derneğinin koordinasyonunda ‘Gelin çocukların kahkahalarında buluşalım!’ sloganıyla düzenlenen ‘Sur Çocuk Festivali’ bini aşkın çocuğun katıldığı Uçurtma Şenliği ile sona erdi.

Sur İlçesi Kırklar Dağı’nda düzenlenen Uçurtma Şenliğine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı, Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Önce Çocuklar Derneği Başkanı Cevahir Sadak Düzgün, HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, festival destekçisi kurum temsilcileri ve bine yakın çocuk aileleriyle birlikte katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan bin uçurtmayı uçuran çocuklar gökyüzünde rengarenk görüntüler oluşturdu. Eğlenceli anlar yaşayan çocuklara katılan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı, yoğun ilgi ile karşılaştı. Mızraklı, çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla birlikte uçurtma uçurdu. 

‘Çocuklar barış içinde yaşasınlar’

5 gün süren ve çocukları birçok etkinlikle buluşturan festival ile ilgili konuşan Eşbaşkan Mızraklı, “Uzun bir zamandan sonra Sur’un çocukları bir araya geldiler. Sözlerini söylediler, oyunlarını oynadılar, müzikle güzelleştirdiler ama daha fazlası umutlarını büyüttüler, şarkılarını güçlü bir sesle söylediler. Bugün buraya geldiler. Hepsi, gökyüzünde uçan uçurtmalar kadar özgür, hepsi onlar kadar şen. Böyle bir mutluluğu yaşatan bu festivalin düzenlenmesinde katkısı olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çocuklar daima umudun, iyiliğin sağlığın, güzelliğin olduğu bir ortamda yaşasınlar, barış içinde yaşasınlar ve uçurtmalar özgür olsun” dedi.

‘Kentler çocuklarla beraber yarınlarını kurarlar’

Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik projelerini anlatan Mızraklı, “Diyarbakır’ın bir çocuk kenti olması yolunda atılması gereken birçok adımın atılacağını buradan ifade etmek istiyorum. Kentler çocuklarla beraber yarınlarını kurarlar. Bu çerçevede Diyarbakır’da da gerek çocuk meclisinin oluşturulması gerekse Çocuk Şube Müdürlüğünün zengin bir çalışma yürütmesi ve çocuk katılımı sağlanarak çocuk üzerinde alınacak kararlara çocukların da iradesi dahil edilerek daha demokratik, daha çocukça, daha hakça, onların temizliği ile onların güzelliğiyle yarınlar Diyarbakır’da bizi beklesin” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim