Güneydoğu Ekspres- İstanbul'da yenilenen seçimi Ekrem İmamoğlu'nun büyük farkla kazanmasının ardından AK Partili eski vekillerden sert eleştiriler gelmeye başladı. 

AKP eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, İstanbul’daki seçim sonuçlarını değerlendirirken, “Bence CHP kazanmadı, AK Parti kaybetti” dedi.

Seçim sonuçlarını Twitter’daki sosyal hesabından yaptığı paylaşımla değerlendiren Abdurrahman Kurt, şunları yazdı:

“Aslında ne HDP, ne Kandil ne de İmralı Kürt seçmenin tercihinde belirleyici değil ama Kürt seçmenin son dönem ötekileştirildiği dilin yarattığı öfke domine etti bence tavrını. HDP buna eşlik ve tahrik etti sadece. HDP’ye oy veren çok arkadaş HDP de istese biz oy vermeyeceğiz diyordu.

Üstüne AK Parti kendi mahallesindeki Kürtleri de kopuşa kadar götüren bir yola soktu neredeyse. Bu Kürt mahallesi bir de adalet, liyakat, dürüstlük gibi Sayın Yeneroğlu’nun da altını çizdiği ahlaki üstünlüğün de kaybedilmesine sebep pek çok aykırı tavır kaçınılmaz kıldı bu sonucu.

Düzeysiz yandaş medya dili, kifayetsiz muhteris akınına kurşun asker ihtiyacı açısından kapı aralarken, yapıcı da olsa eleştiri ve değerlendirmelere taşları bağlayıp köpekleri saldırtmak vs vs. Ama özet önceki seçimde de ifade ettiğim gibi bence CHP kazanmadı, AK Parti kaybetti.”

Kaynak: Ekoabori

Editör: TE Bilişim