Muğla genelinde çevreyi koruyan hizmetleri bir bir hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, rehabilitasyonu tamamlanan Menteşe ilçesi Vahşi Depolama Sahası’nda ağaç dikme etkinliği düzenledi. Etkinliğe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Muğla İl Temsilcisi Sergender Sezer, Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu ortaokulu öğrencileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe’de bulunan ve 4 ilçeye hizmet veren Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ni hayata geçirirken, vahşi depolama alanlarını da rehabilite ediyor. Bu kapsamda Menteşe’de bulunan 50 bin metrekarelik Vahşi Depolama Alanı’na 2 bin akasya ve dut fidanı diken büyükşehir belediyesi, Milas’ta iki, Bodrum’da bir olmak üzere 3 sahada, toplamda 135 bin metrekare alanda 4 Bin 500 fidanı toprakla buluşturacak.

"DOĞAYA YATIRIM YAPIYORUZ"

  

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Muğla, birbirinden değerli 13 ilçesi, doğal ve eşsiz güzellikleri ile bir şehirden fazlası. Sadece üzerinde yaşayanlar için değil aynı zamanda ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerimiz içinde özel bir coğrafya olan Muğlamızın tüm güzellikleri ile korunması ve geleceğe korunarak miras bırakılması gerekiyor. Büyükşehir ailesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çevreye yani geleceğe yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

Muğla genelinde önemli atık depolama tesislerini hayata geçirdiklerini vurgulayan Gürün, “Bugün Menteşe’ye, dört ilçeye hizmet veren katı atık düzenli depolama tesisini kazandırdık. Muğla geneline hizmet eden Tıbbi Atık Tesisi, Milas Katı Atık Düzenli depolama tesisi, Fethiye’de ilk ünitesi dolan katı atık tesisine 2.lot, 1480 kilometre dantela gibi kıyıları olan Muğlamızda Büyükşehir belediyelerinde bir ilk olan 6 tekne ile denizlerden çöp alım hizmeti, çöpten elektrik üretimi, ayrıştırma üniteleri, geri kazanım tesisi hizmetlerini hayata geçirdik ve Muğlamızda bir olan hafriyat sahalarını da 10’a çıkardık. Muğlamızınen fazla çöpünü üreten Bodrum ilçemizde de en kısa sürede düzenli katı atık tesisimizin temelini atacağız” dedi.

467 BİN METREKARE ALAN YEŞİLLENECEK

Katı Atık Düzenli depolama tesisi yapılan alanların hemen ardından vahşi depolama sahalarını rehabilite ettiklerini söyleyen Gürün, Muğla genelinde Menteşe, Milas’ta 2 ve Bodrum’da olmak üzere 135 bin metrekare alanda, 4500 ağaç dikimi yapacaklarını söyledi. Başkan Gürün, şunları söyledi: “Bugün rehabilitesi tamamlanan Menteşe vahşi depolama alanına 2000 fidan dikiyoruz. Eskiden çöplük olan alanda toprakla buluşan fidanlarımız geleceğe en büyük mirasımız olacak. Bu alanlar rehabilite edilmeden önce çöplük yangınları çıkıyor, çevreye zarar veriyordu. 2014-2018 yılları arasında Bodrum ve Menteşe’de 276 çöp yangını meydana gelmişti. Bu alanlar bizde devredildikten ve rehabilitasyonu tamamlandıktan sonra çöp yangınları da sona erdi. Sadece Bodrum’da Torba, Gündoğan ve Dereköy’derehabilite edilecek 467 bin metrekare alanımız kaldı.”

“GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de, “Eskiden çöpler bu bölgeye getiriliyordu ve bir koku da oluyordu. Ama artık Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Katı Atık Bertaraf tesisi ile beraber kötü koku artık yok. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz. Çevresi ormanlarla çevrili Menteşe ilçemizi, daha da güzelleştireceğiz. Hep birlikte ağaçlarımızı dikiyoruz ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” dedi.

TEMA Muğla İl Temsilcisi Sergender Sezer ise “Büyükşehir Belediyemiz ve Menteşe Belediyemize bu konudaki özverili çalışmaları ve destekleri için teşekkür ediyorum. Muğla’mızda var olan güzellikleri gelecek nesillere de en iyi şekilde taşımak için hepimize büyük görevler düşüyor. TEMA Vakfı olarak anaokullarından liselere kadar eğitimini her fırsatta MEB ile işbirliği içerisinde vermeye çalışıyoruz. Dikebileceğimiz kadar fidan dikeceğiz ve var olanları sonuna kadar koruyacağız. Büyükşehir Belediyesi böyle bir alanı yeniden ağaçlandırarak doğaya kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim