Haber/ Celal KUZU

Güneydoğu Ekspres - Avrupa’da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin, Avrupa’da öğretmenler arası paylaşımın sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini yabancı dili kullanma becerilerinin arttırılması amacıyla Türkiye 22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning faaliyetlerinin bir üyesi haline gelmişt.

eTwinning Türkiye faaliyetleri, Milli ve Eğitim Bakanlığı bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi tarafından yönetilmektedir. Diyarbakır’da 3 günlük planlanan eTwinning Bölgesel Konferansı’na çevre illerden gelen öğretmenleri çeşitli sunum ve konuşmalar gerçekleştirecek.

“Eğitim kalitesini artırıyor”

Konferans, Ulusal Destek Servisi Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer’in konuşmasıyla başladı.

Açılış törenine katılan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer konuşmasında, eTwinnig projelerinin öneminden, öğrenci ve öğretmenlere olan katkılarına değinerek şunları söyledi: “Diyarbakır’ın böyle önemli bir konferansa ev sahipliği yapmasından son derece mutluyum. Bu tür projeler ekip halinde çalışmayı, proje geliştirmeyi,öğrenci ve öğretmen arasındaki bağı kurmada da son derece önemli. Bu ve buna benzer projelerin çoğalması eğitim kalitesinin artmasında etkin rol oynar” dedi.

Taşçıer, eTwiningler hakkında da bilgiler verdi.

Konferans, YEĞİTEK Genel Müdürlüğü Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan Bücük’ün konuşmasının ardından çeşitli üniversitelerden katılan akademisyenlerin sunum ve konuşmalarıyla devam etti.

Editör: TE Bilişim