Güneydoğu Ekspres- Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde hendek ve barikat operasyonlarında evleri yıkılanlara yapılan TOKİ konutlarının 8. kura çekimi yapıldı. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasında Sur Hak Sahipleri için yapılan kura çekimine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da katıldı. 

Burada toplam 169 kişi için kura çekimi yapıldı. 18'i 2+1 ve 151'i de 3+1 olmak üzere toplam 169 daire için kura çekimi yapıldı. Burada konuşan Vali Güzeloğlu, devlet olarak her vatandaşın her sıkıntısında her derdinde yanlarında olduklarını söyledi. Vatandaşların gelecekleri ve beklentileri için çalıştıklarını belirten Güzeloğlu, "Devlet olarak yakılına, yıkılan, imha edilen Sur'u bugün yeniden ihya etmenin o tarihsel geçmişine zengin birikimine insanlığa kazandırılmasına büyük bir çaba ve gayret sarfettik. O ihanet döneminde terör örgütünün yıktığı ve yok ettiği Sur kimliğini bugün yeniden kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Terörün insanımıza gözyaşı acı, yakmak ve yıkmaktan başka bugüne kadar milletimize sunduğu hiçbir şey yok. İnsanlığın düşmanı olan bu terör örgütü ve işbirlikçilerinin Diyarbakır'a ve Sur'a acıdan başka verdiği hiçbir şey yok. O ihanet döneminde terör örgütüne karşı dimdik durarak onların ihanet planlarına karşı durarak bu duruşu sergilediği için Sur halkına da teşekkür ederim." diye konuştu. 

Güzeloğlu'nun konuşmasının ardından kura çekimi yapıldı. Kuralarla birlikte 169 kişi belirlendi. Kuraların ardından evi istediği yerde çıkanlar mutlu olurken bazıları da "Evlerimizi çok uzak bir yerde vermişler. Biz Sur'da istiyorduk orada komuşlarımız vardı. Bizim şimdi dağ başında ne işimiz var. Alıcı bulursak orayı satacağız başka yere gideceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim