Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan çalıştaya protokol sunuşlarıyla katıldı. Birleşmiş Milletler 2030 Amaçları çerçevesinde dünya çapında desteklenmek üzere seçilen ve iş ortaklarının atık kaynaklı karbon salınımını minimum yüzde 50 azaltmak için teknolojik çözümler üreten sosyal girişim Fazla Gıda da çalıştayda yer aldı.

Türkiye'de gıda israfını azaltmaya yönelik savunuculuk, farkındalık ve kapasite geliştirme çalışmaları yapan Gıda Kurtarma Derneği (GKTD), T.C. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı tarafından AB desteği ile yürütülen Sivil Toplum Destek Programının İkinci Dönemi kapsamında “Türkiye'de Gıda Atığını Önleme ve Azaltımı İçin GKTD Kapasite Artırımı” adlı projeyi yürütüyor.

“Gıdanı Kurtar” sloganı

“Gıdanı Kurtar” sloganıyla yola çıkılan proje, gıda israfının önlenmesine katkı sağlayacak tüm sektörleri bir araya getiriyor. 4 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleştirilen,  kamu, özel ve sivil toplum sektöründen üst düzey katılımın gerçekleştiği çalıştayda, Türkiye'nin halihazırda var olan gıda israfı sorunu tüm yönleriyle ele alındı.

Gıdanı Kurtar Projesi'yle; gıda ve gıda bankacılığı alanında faaliyet gösteren STK'larda kapasite oluşturmak, iletişim ve savunuculuk becerilerini artırmak, katılımcı karar alma süreçlerinde merkezi hükümet ve diğer ilgili kamu kurumlarıyla daha iyi ortaklıklar kurmalarını sağlamak, gıda sektörünün ve hizmet sektörünün gıda atıklarını azaltma ve önlemeye dayalı ihtiyaçlarını tanımlamak ve gıda kaynaklı ekonomik kayıplarını minimize etmelerine katkı sağlamak amaçlanıyor.

Gıda israfının tüm yönleriyle ele alındığı ve bütün sektörlerin temsiliyle gerçekleşen Gıdanı Koru İstanbul Çalıştayı, israfın önlenmesinde ulusal savunuculuk eyleminin gerçekleşmesine öncülük edebilecek içerik ve katılımlı bir buluşma olarak gerçekleşti.

 Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim