Güneydoğu Ekspres- Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP önünde eylem yapan aile sayısı 25'e yükselirken, HDP gelişmeleri takip etmek için bir kriz masası kurdu.

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 25’e yükseldi. 8 yıl önce Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 14 yaşındaki oğlunun kaybolduğunu belirten baba Ömer Tokay, çocuğunu piknik havasıyla Şırnak’a götürdüklerini, torpilli olan ailelerin çocuklarının geri geldiğini, kendi çocuğunun ise dönmediğini söyledi.

Tokay, "Mehmet 8 yıl önce 14 yaşında lise birinci sınıftayken gitti, şu an 22 yaşında. Oğlum ilk önce internet üzeri görüştükleriyle Şırnak’a gitti, orada il başkanı ile görüşerek hücre evine gönderildi. Ekiplerini tamamladıklarında götürdüler. Çocuğumun gelmesini istiyorum" dedi.

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP önünde eylem yapan aile sayısı 25'e yükselirken, HDP gelişmeleri takip etmek için bir kriz masası kurdu.

HDP İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, ailelerin eyleminden rahatsız olmadıklarını söyledi. Gelişmeleri takip etmek için kriz masası kurduklarını söyleyen Ceylan, “Vekillerimizin, eş başkanlarımızın, yönetimden arkadaşlarımızın içinde olduğu 24 saat bu süreci yöneten bir kriz masamız ve komisyonumuz var. Cumartesi, barış ve HDP önünde oturan anneler için bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Eğer Diyarbakır’da bir komisyon kurulacaksa, bu çocuklarla ilgili araştırma inceleme ya da bir pratik içine girilecekse, HDP olarak destek vermeye hazır olduğumuzu söylüyoruz. Ankara ya da meclis merkezli bir heyet talebi söz konusu olursa, biz merkezi düzeyde o çalışmanın içerisinde yer alabileceğimizi söylüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim