HDP partisinin 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanmasına karşı her gün Diyarbakır’da eylem düzenliyor. Yapılan eylemde konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, herkesi kendileriyle dayanışmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) partisinin 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanmasına karşı her gün Diyarbakır’da düzenlediği protesto eylemlerini, devam ettiriyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin karşısındaki Lise Caddesi’nde toplanan HDP’liler ve bir grup, oturma eylemi yaptı.

Burada açıklamada bulunan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, kayyum atamalarıyla uluslararası sözleşmeler açısından suç işlendiğini dile getirerek, “Bu suçu planladılar. 31 Mart seçimlerinden önce bu işlemeyi planladılar. Planlı suç daha büyük suçtur. En büyük suçu işlediler. Halkın iradesini gasp ettiler. Halkın alın teriyle çalışarak, ana sütü gibi helal olan oylarıyla seçtiği 3 büyükşehir belediye eşbaşkanımızı görevlerinden aldılar. Demokrasi, hukuk suçu işlediler. Bütün bunları hukuken yaptık diyorlar” dedi.

 Türkiye’deki demokrasi güçlerine seslendiğini dile getiren Oluç, “Diyarbakır’dan sesleniyoruz; son 5 gündür büyük bir dayanışma gösterdiniz, bu dayanışmayı büyütün. İstanbul’dan, İzmir’den, Antalya’dan, Ankara’dan, Aydın’dan bizimle yan yana yürüyen bütün kurum ve kuruluşlara, barolara, derneklere, siyasi partilere, demokratik kuruluşlara sonsuz teşekkür ediyoruz. Demokrasi mücadelesini birlikte yürüyerek, büyütebiliriz. Bizimle dayanışmanızı sürdürün.”

Editör: TE Bilişim