DİYARBAKIR - Kök hücre bağışı konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak adına Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Merkezi İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Adana’da bir günlük kampanya organize ediyor.

Kamuoyunun gündemine minik Öykü Arin vesilesiyle gelen ve şu an 1700 kişinin ilik nakli beklediği Türkiye’de bu alandaki dayanışmayı büyütmek için TGS bugün eş zamanlı olarak kök hücre bağışı gerçekleştirecek. Binlerce insana umut olacak kök hücre bağışı oldukça hızlı ve kolay bir işlemdir.

Kızılay’ın resmî sitesindeki açıklamalar ve Çağrı Merkezi’nden alınan bilgiler ışığında 18-50 yaş aralığında olan sağlıklı bireyler kök hücre bağışında bulunabilir. Dikkat edilmesi gereken diğer hususlar aşağıdaki gibidir:

* Bağışçı, 50 kilo üzerinde olmalıdır.

* Son 1 saat içinde sigara içmemelidir.

* Son 24 saat içinde alkol almamalıdır.

* Bağışçının grip, soğuk algınlığı gibi bir rahatsızlığı olmamalıdır.

Kök hücre bağışı konusunda daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için Kızılay’ın hazırladığı “Sık Sorulan Sorular”a bakılmasında fayda vardır: https://www.kanver.org/sayfa/kan-hizmetleri/kok-hucre-bagisi/53

Şehirler, buluşma noktaları ve saatleri de paylaşıldı. Diyarbakır’daki buluşma yeri Diyarbakır Merkez İlçesi Yenişehir Kasaplar Durağı’nda saat 11:00’da olacak.

Editör: TE Bilişim