Haber Güneş Ocağa

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 3 büyükşehir belediyesine kayyum atamalarına karşı başlatılan protesto eylemleri devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki Elazığ Caddesi’ne çıkan Lise Caddesi’nde başlayan eylemlere, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Selçuk Mızraklı, HDP’li vekiller ve belediye eşbaşkanları katıldı. Eyleme, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesud Tek ve Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da destek verdi.

 Devam eden eyleme daha sora DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel, TMMOB 2’nci Başkanı Selçuk Uluata ile sendika üye ve yöneticileri, Lise Caddesi’nde geldi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Diyarbakır, HDP’li belediyelerine kayyum atamalarının demokrasiye karşı darbe olduğunu öne sürerek şunları söyledi, “Bir ülkede demokrasinin olmazsa olmaz kuralı, seçme ve seçme hakkına ve halkın iradesine saygı duymaktır. Halk iradesinin bu kadar açık bir şekilde gasp edildiği bir ülkede, hiçbir hakkın güvencesi yoktur. Türkiye halklarının ortaya koyduğu bu irade 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde kendisini ortaya koymuştur” diye konuştu.

Maçoğlu: Vicdanımız burada

 Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da halkların birlikte mücadele etmesi gerektiğini dile getirerek şunları söyledi, “Bütün halkların bir araya gelerek, işçilerin, ezilenlerin, emek cephesinin bir araya gelerek, bunun üstesinden geleceğini biliyoruz. Sadece politik anlayış olarak değil, ülkedeki gençlerin ve kadınların bir araya gelerek başaracağını biliyoruz. Burada olmasak da 9 gündür vicdanımız, Diyarbakır’da, Van’da ve Mardin’de. Bundan sonrada vicdanımız burada olacak” diye belirtti.

Editör: TE Bilişim