Haber/ İhsan YILMAZ 

Güneydoğu Ekspres- Milli Eğitim Bakanlığı’nın “tasarruf tedbirlerinin uygulayın” talimatları kapsamında Diyarbakır’ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 60’ın üzerinde okulun bakım ve onarımı yapılarak büyük tasarruf sağlandı. 

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kendi imkanları ile Silvan halkını, esnaf ve eğitim gönülleriyle 60’ın üzerindeki okullarda yapılan bakım, onarım çalışmalarında piyasa araştırması ile 1 milyon TL tasarruf sağladı.

Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın, "Görev yaptığım Silvan ilçemizde eğitim seviyesini üst seviyelere taşıyabilmek ve ilçemdeki öğretmenlerin performansla çalışabilmesi için öncelikle öğrencilerimizin eğitim gördüğü okulu ile öğretmenlerimin görev yaptığı okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesi gerekiyordu. Bu bilinçle çalışma arkadaşlarımla 2019-2020 eğitim-öğretim yılı başlamadan ilçemde saha çalışmasını yaparak fiziki şartları elverişli olmayan okulları tespiti yapıp ön rapor hazırladık. Bu rapor doğrultusunda ikili ilişkilerimizi kullanarak üstün bir performans harcayarak merkez ve köylerimizde bulunan 60’ın üzerindeki okul binalarımız da bakım ve onarım çalışmaları başlattık. Bu çalışmaları büyük maliyetler isteyen çalışmalar, ancak bakım onarımlarımızı kendi dinamiklerimizi kullanarak çözmeyi hedefledik. Kendi imkanlarımızla ve sürece Silvan halkını, esnaf ve eğitim gönüllerini de dahil ederek bakım onarım çalışmalarını yaparak eğitim öğretime hazır hale getirdik. Bu çalışmalarımız sonucu yaklaşık 1 milyon TL tasarruf etmiş bulunmaktayız.  Bu tür çalışmalarımız devam etmektedir. Bu anlamda bizlere katkı sunan hayırsever Silvan halkına, esnafımıza, eğitim gönüllülerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Aydın, “Silvan eğitim seviyesini üst sınırlarına taşımakla beraber sosyal çalışmalarımız olan çocuk, yaşlı  bakımları, gebelik, eğitimi, sağlık taraması, aile planlaması ve kişisel bakımlar çalışmalarımızda okullarımız tarafından yapıldı” dedi.

Editör: TE Bilişim