Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir “Dünya Dağıtımcılar Günü” için bir mesaj yayınladı. Eşbaşkanlar yayınladıkları mesajda dağıtımcıların 90’lı yıllardan bu yana büyük bir emek ve özveri ile çalıştıkların vurgusunu yapıp bu mesleğinin önemine değindiler.

Sur Belediyesi Eşbaşkanları açıklamasında dağıtımcılar ile ilgili şu noktalara değindiler, “Sadece bugün değil her gün bu mesleğin önemini bilmek gerekir. Gazete dağıtımcılarının mesaileri yoktur emekçi dağıtımcılar, abonelerine gazetelerini tüm zor şatlarda yaz kış - sıcak soğuk demeden götürmeye çalışmaktadırlar. Üstün bir fedakârlık ile bu onurlu görevi yaparak gidilmedik yer, ulaşılmadık insan kalmasın diyerek gazetelerini okuyucularına ulaştırmaya çalışıyorlar ve onlar görülmeyen emekçilerdir “diye belirttiler.

 Eşbaşkanlar, “Günümüzde iletişim araçları çok çeşitlenerek yaygınlaşmış olsa da gazeteler hala eski önem ve değerinden bir şey kaybetmemiştir. Gazete okumak bir kültürdür aynı zamanda. Birçok gazete okuru halen okumak istediği gazeteye abone olup gazetelerini okumaktadırlar. Ama şu noktayı asla unutmamak gerekir, bu gazeteleri bize ulaştıran emekçi dağıtımcılar tüm zorlukları aşarak bize okumamız ve aydınlanmamız için gazetelerimizi ulaştırmaktadır, bizim de bunları düşünerek bakmamız ve destek olmamız gerekir “dediler.

Eşbaşkanlar, bu anlamlı günde, bütün gazete dağıtımcılarına, emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim