İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 8'e yükseldi, Türkiye'den sınır kapısı hamlesi geldi. İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin İran'a sınır kapısını kapattığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tehdidiyle ilgili, hastalığın komşumuz İran'da görülmesi bizler için alarm anlamına geliyor. Koronovirüs Bilim Kurulu toplantısını yaptı, her ihtimal masaya yatırıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu özellikle yakında takip etmektedir. Koronovirüs Bilim Kurulu alacağı karara uyulması talimatı verdiler. İran sınırıyla ilgili kararlar tüm valiliklere bildirilmiş oldu. Bugün saat 17.00 itibariyle geçici olarak durduruldu. Tüm uluslararası uçuşlar (İran'dan gelişler) saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu" dedi.

Koca, Nahçivan dahil olmak üzere 4 sınır kapısının kapatıldığını açıkladı.

İRAN SAĞLIK BAKANI'NDAN ÜRKÜTÜCÜ AÇIKLAMA

Türkiye'nin doğu komşusu İran'da da tablo giderek vahim bir hale geliyor. Bugün sabah saatlerinde 10 yeni vaka daha bulunduğu duyuruldu, saatler sonra 15 yeni vaka daha listeye eklendi. İranlı yetkililer vaka sayısının 43'e ulaştığını, hayatını kaybedenlerin ise 8 kişi olduğunu açıkladı.

İran Sağlık Bakanlığı ise, ürkütücü bir açıklama yaparak koronavirüs vakalarının ülkedeki tüm şehirlere yayılmış olabileceğini duyurdu. İranlı yetkiller, koronavirüsün Kum şehrindeki Çinli işçilerin ülkelerini ziyaret etmesinin ardından İran'a girmiş olabileceğini değerlendiriyor.

Editör: TE Bilişim