HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR - Bölge kentlerinde kar yağışı nedeniyle yüzlerce yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şanlıurfa’da yıllar sonra ilk kez kar yağması da yurttaşları sevindirdi. Diyarbakır’da kar yağışı nedeni ile okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar, karın keyfini çıkardı.

Diyarbakır, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Van olmak üzere bölge kentleri kara teslim oldu. Yağıştan kaynaklı söz konusu kentlere bağlı yüzlerce köy ve kırsal mahallenin yolu kapandı. Kimi yerlerde kalınlığı 50 santimetreyi aşan yağış nedeniyle buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ düşme riskine karşı yurttaşlara uyarılar yapıldı.

Diyarbakır kent merkezinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Dün kentte sabah saatlerinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Trafikte ciddi aksamalar meydana gelirken, araçlar bulvar ve caddelerde ilerlemekte zorlandı. Kentin değişik noktalarında çok sayıda küçük çaplı trafik kazası meydana geldi. Yokuşlu yollarda mahsur kalan araçlar yurttaşlar tarafından itilerek çıkarılmaya çalışıldı.

Kar yağışı nedeni ile okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar ise, karın keyfini çıkardı.

Deprem bölgesi

Deprem bölgesi Elazığ ve Malatya’da da etkili olan kar yağışı, çadırlarda kalan depremzedeleri olumsuz etkiledi.

Van'da ise etkisini arttıran kar yağışı yaşamı adeta felç etti. Aralıksız bir şekilde yağan kar ana yollar dışındaki tüm yolları kapattı. Kaldırımlarda kalınlığı 45 santimetreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle yayalar araçlarla aynı yolu kullanması dikkat çekti. 

 Yıllar sonra gelen kar

Yine, Mardin ve Şırnak'a bağlı kimi ilçeler ile Şanlıurfa’ya yıllar sonra ilk kez kar yağdı. Söz konusu durumu fırsat bilen yurttaşlar soluğu dışarıda aldı. 

 Okullar tatil

Öte yandan, kar yağışının etkili olduğu Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Bingöl, Mardin, Şırnak, Van ve Tunceli’ye ile bağlı ilçelerde eğitime ara verildi. Söz konusu kentlerde resmi kurumlarca yapılan duyurularda, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayıldı.

Editör: TE Bilişim