Haber Nermin Zengin

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen çalışmayla "Aktif Yaşlanma ve Koordinasyon Merkezi Projesi" hayata geçiyor. Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında yapılacak projeyle Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz bakım hizmetini yaşlıların ayağına kadar götürecek.

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında çocuk, genç, kadın ve engellilerin yanı sıra yaşlı vatandaşlara da yönelik  projeleri tek tek hayata geçiriyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenelenen çalışmayla "Aktif Yaşlanma ve Koordinasyon Merkezi Projesi" hayata geçiyor.

Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında yapılacak projeyle Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz bakım hizmetini yaşlıların ayağına kadar götürecek.

Ücretsiz günlük temizlik

Tek başına yaşayan ya da sağlık durumu nedeniyle de evini temizlemekte zorlanan yaşlı vatandaşları yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz günlük temizlik hizmeti sunacak. Proje kapsamında yalnız yaşayan, kendi bakımını yapamayan, maddi ve sosyal imkanları kısıtlı olan yaşlılarımızın kişisel bakımını yapacak, yerleri silip süpürecek, cam, kapı ve halıları da temizleyecek ekiplerimiz, mutfak banyo, tuvalet temizliğinin yanı sıra balkonları da yıkayarak adeta yaşlıların eli kolu olacak.

Evde teknik bakım onarım hizmeti de verecek ekiplerimiz badana, boya, elektrik, tesisat onarımı da yapacak. Proje kapsamında psikososyal  destek çalışmaları ile yaşlı ve yaşlı yakınlarına  yaşlılık dönemi sorunları ile baş etmeleri sağlanırken,  sosyal kültürel aktivitelerle gençler ve yaşlılar bir araya getirilerek nesiller arası köprü kurulması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi bu hizmetle yaşlılarımızın kaliteli bir yaşam sürmelerine destek olacak.

Proje ilk etapta merkez ilçeler olan Kayapınar, Yenişehir, Sur, Bağlar'da 65 yaş üstü yardıma muhtaç 10 bin yaşlımızı kapsayacak. Proje daha sonra 17 ilçenin tamamında uygulanacak.

Editör: TE Bilişim