Güneydoğu Ekspres- Basın İlan Kurumu(BİK), Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hazırladığı "İnternet Haberciliği’nin Geliştirilmesi Eğitimi" Diyarbakır'da yerel gazetecilerin katılımıyla başladı.

"İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimi" açılış konuşmasını BİK proje bölümünden Serkan Gümüştekin yaptı. Gümüştekin, BİK Koordinatörü Cenk Koray ile birlikte yerel medya çalışanları ve yöneticileri ile dijital medyaya adaptasyonun sorunlarını konuştu.

Yerel basına etkileri

Dijital dünyadaki gelişmelerin yerel yazılı basına etkileri, dijital dönüşüm süreçlerinin tahlili ve yazılı basının geleceği başlıklarına yönelik olarak düzenlenen internet haberciliğinin geliştirilmesi eğitimine, Diyarbakır'da yayınlanan yerel gazetelerde çalışanlar ve yöneticiler katıldı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın 2019 yılı Tekinik Destek Programı kapsamında hazırlanan, BİK Diyarbakır Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan eğitim programına BİK Genel Müdürü Rıdavan Duran, BİK servis ve şube müdürleri, Diyarbakır'da resmi ilan yayımlama hakkına haiz gazetelerin temsilcileri katıldı.

21 gazeteci katıldı

Basın İlan Kurumu Diyarbakır Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan eğitimle, Diyarbakır'da yayımlanan gazetelerdeki çalışanların internet haberciliği konusundaki bilgi, becerilerinin arttırılarak gazetelerin internet haber sitelerinin istenen kalite ve niteliğe kavuşması hedefleniyor.

Haber içeriklerinin dijital mecraya uyarlanması, dijital ortamda okur sayısının arttırılması, haber dilinin iyileştirilmesi vb. başlıklarda düzenlenen eğitime 21 gazeteci katıldı.

Bugün de BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran'ın katılımıyla sertifika töreni düzenlenecek. Törende eğitime katılan gazetecilere İnternet Haberciliği Eğitim Sertifikası verilecek.

Editör: TE Bilişim