Daha yeşil bir kent için, çalışmalarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, refüj, kavşak, kaldırım ve parkalara kışlık mevsimlik çiçek, ağaç ile çalı dikmeye devam ediyor.

Yeşillendirme çalışmaları kapsamında ekipler, Bağlar, Yenişehir, Sur ve Kayapınar ilçelerinde farklı türlerde 1 milyon 326 bin 846 adet mevsimlik çiçek, 103 bin 638 çalı ve 5 bin 494 adet de ağaç dikti. Aynı çalışma kapsamında refüjlerde çim ekimi de gerçekleştirildi.

Ağaçlandırma ve çiçek dikme çalışmaları sürüyor

Kentin park, refüj ve kavşaklarında peyzaj çalışmalarını sürdüren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, Sur ilçesinde Urfa Kapı’dan başlayarak Balıkçılarbaşı’nın sonuna kadar olan bölümlerin kaldırımlarında da daha önce dikimi yapılan kuruyan ağaçları yerinden sökerek yerlerine 100 adet süs armudu, 37 adet çınar ağacı dikti. Bağlar ilçesi Kamışlo Bulvarı’nda ise, kışlık mevsimlik çiçek dikiminin yanını sıra 57 top mazı ve 35 adet de çınar ağacı dikildi.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, ağaç ve çiçek dikiminden önce belirlenen refüj ve kavşaklarda (su tesisatı bakım ve onarımı) altyapı ile gerekli alanlara toprak takviye çalışmalarına da devam ediyor. Yapılan altyapı çalışmalarından sonra ekipler, ağaç ve kışlık mevsimlik çiçekleri toprakla buluşturuyor.

Editör: TE Bilişim