Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaköy ilçesinde restorasyonu tamamlanan 1379 yıllık camide Cuma Namazı’nı kılıp incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, talimatıyla restorasyon çalışması başlatılan Kocaköy Ulu Cami restorasyonu tamamlandı. 640 yılında inşa edilmiş olan 1379 yıllık tarihi geçmişi bulunan Ulu Cami, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Kültür Varlıklarının Korunmasına ait Katkı Payı Fonu ile sağlanan 1 milyon 6 bin 664 liralık finans desteği ile restorasyon çalışmaları tamamlanarak ibadete açıldı.

Güzeloğlu, Kocaköy’ü ziyaret ederek restorasyon çalışması tamamlanan camide Cuma Namazı’nı kıldı. Güzeloğlu’na  Kocaköy Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilli Yasin Yunak, ilçe Emniyet Amiri Hakan Sezer, İlçe jandarma Komutanı J. Yüzbaşı.  Bayram Kırım, İl Müftü V. Nihat Koç, İlçe Müftüsü Nihat kömür ve vatandaşlar eşlik etti.

Kocaköy ilçesinin tek tescilli tarihi yapısı olan Ulu Cami’de Güzeloğlu, Cuma Namazı’nı vatandaşlarla birlikte kıldı. Cuma Namazı’nın ardından camide incelemelerde bulunan Güzeloğlu, görevlilerden caminin tarihi ve yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Camideki incelemelerini tamamlayan Güzeloğlu, cami önünde vatandaşlara pilav ve kavurma ikram etti. Güzeloğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Cami yakınlarında bulunan Şeyh Şerafettin ve Şeyh İsmetullah türbelerini de ziyaret edip dua edip ilçeden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim