Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekpsres Diyarbakır  - 2019 işgücü piyasası ve istihdam analizlerinin değerlendirilmesinin yapıldığı, istihdamın kalıcı olması için atılması gereken adımların masaya yatırıldığı “İl İstihdam Kurulu” toplantısı Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında gerçekleşti.

Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Güzeloğlu’nun yanı sıra OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı ve üyeler, DTSO ile DESOB yetkilileri, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve iş insanları katıldı.

Diyarbakır’ın kalkınma alanında en önemedikleri başlığın tarım olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, çeşitli tarım ürünlerinde Diyarbakır’ın ilk sıralarda bulunduğunu aktardı. GAP’tan sonra en büyük projenin Silvan’da gerçekleştirildiğini belirten Güzeloğlu, Silvan projesiyle 8 baraj ve 23 sulama kanalının 235 bin hektar alanı suyla buluşturacağını ve 300 bin kişiye istihdam imkânı sağlayacağını ifade etti.

 “Lojistik Merkez’le Diyarbakır dünyaya açılacak”

Kent için önemli ve hayati derecede olan İhtisas Organize Bölgesi’nin kurulması için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdüklerine dikkat çeken Güzeloğlu, bu alanın hizmete girmesiyle 7-8 bin kişiye istihdam sağlanacağını ve Diyarbakır’ın pamuğa dayalı tekstil üretim merkezi olacağını ifade etti. Bir diğer istihdam artılarının da Lojistik Organize Bölgesi olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, 2 milyon 300 bin metrekarelik merkezde Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı çalışmalarını yürüteceklerini kaydetti.

“Temelini atacağız”

2’inici Organize Sanayi Bölgesi’ni 2020’de hizmete açacaklarını dile getiren Güzeloğlu, yeni OSB’nin Diyarbakır’ı üretim merkezi konumuna getirip istihdam piyasasına ciddi katkılar sunacağını kaydetti. Esnafın şehir içerisindeki dağınık alanlarda yaptığı üretimlerin toplu bir alanda Küçük Sanayi Sitesi yerleşkesine taşınmasının önemine değinen Güzeloğlu, “Bu konuda her açıdan ve her boyutta olduğu gibi bir işbirliği içerisinde Esnaf Odaları Birliğimizle Ticaret Sanayi odamızda tam bir zaten işbirliği içerisindeyiz.  Çok geniş 2,5 milyon metrekarelik bir alanda bunu daha da büyütmenin çabası içerisindeyiz. Diyarbakır'ın önümüzdeki 50 yılına hizmet edecek Küçük Sanayi sitelerinin temelini oluşturuyoruz. Bu alana geçişle birlikte 5 bine yakın ek istihdamı orada sağlamış olacağız” dedi.

2020 hedeflerinde çağrı merkezleri ve turizm yatırımlarının önemine değinen Güzeloğlu, özellikle genç ve beyaz yakalı istihdamında çağrı merkezlerinin önemli bir yer sahip olduğunu belirtti.

Güzeloğlu, 2019 yılında istihdama katkısından dolayı Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel’e ise teşekkür belgesi verdi.

Editör: TE Bilişim