Bekir Güneş / Özel Haber

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır - Türkiye'de trafik cezaları artık farklı bir hal almaya başladı. Neredeyse her sokak başında bekleyen trafik polisleri en ufak bir durumda bile cezayı kesebiliyor. Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde dikkat çekici bir ceza uygulaması yapıldı. Aracı ile fakülte köprüsü üzerinde hareket eden Muhammed Taşkın'a müzik dinlediği için ceza verildi.

Yaşanan durumu anlatan Taşkın, "26 Temmuz’da Diyarbakır fakülte köprüsü özerinde uygulama vardı kuyruk uzamıştı, ben de  arabada müzik dinleyerek geliyordum arabada müzik sistemi falan yok  10 yıllık araba olduğu için o kadar iyi değil zaten geçerken sağdaki polisle göz göze geldik. Tam geçecekken soldaki polisi fark ettim arabaya baktı camı açtım müzik sesi vardı. "Sağa çek" dedi çektim sağa ehliyet ruhsat her şeye baktı bir şey yok emniyet kemeri bağlı ceza kağıdına elini uzattı "hayırdır neye istinaden ceza kesiyorsun" dedim. "Saygısızca araç kullanmaktan" dedi. Yaptığım hiçbir saygısızlık yoktu sadece müzik açmıştım ve müziğin sesi de çok yüksek değildi" diye konuştu.

108 lira para cezası kesildiğini belirten Taşkın, "Bu durum beni çok üzdü. Bu polisler kimse bulunmalı. Bu kadar keyfi bir şekilde ceza kesilmemelidir. Orada 4 tane de şahit vardı. Ben hakkımı arayacağım" dedi.

Editör: TE Bilişim