DİYARBAKIR - Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremin hemen ardında deprem mağdurlarına gerek teknik ve gerekse personel bakımından gerekli desteği sunmasıyla takdir toplayan Bağlar Belediyesi, kendi çalışanlarını deprem ve doğal afetler konusunda eğitmek üzere çalışma başlattı. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen çalışmada belediye çalışanlarına bu konuda çeşitli eğitimler verildi.

“Personelimizin afet eğitimine ilgisi sevindirici”

 "Temel Afet Bilinci" kursuna katılan birim müdürlerini ve personelleri makamında kabul ederek sertifikalarını takdim eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, toplum olarak depremle yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini dile getirdi, bu yüzden deprem ve doğal afetlerle ilgili eğitime önem verdiklerini söyledi.

Beyoğlu, “Olası afetler veya deprem karşısında hazırlıklı olmamız gerekiyor. Belediye olarak bu konuda birim müdürlerimizi ve personelimizi İl Afet Acil Durum Müdürlüğü aracılığıyla eğitime tabi tuttuk. Çok verimli bir süreç oldu. Personelimizin eğitime gösterdiği yoğun ilgi ve afad gönüllüsü  olmaya rağbet göstermesi bizi son derece mutlu etti. Doğal afetler konusunda eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Esnaf ziyaretlerine devam

Bu arada Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Her gün cadde ve sokak turuna çıkarak esnaflarla bir araya gelen Beyoğlu, bu kez Bayındırlık Caddesi’nde bulunan esnaflarla bir araya geldi. İş yerlerinde ziyaret ettiği esnafların taleplerini dinleyen ve sorunların çözümü için belediyenin ilgili birimlerine talimat veren Başkan Beyoğlu, kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla da sohbet etti.

Editör: TE Bilişim