Diyarbakır Ticaret Borsası toplantı salonunda 4. gerçekleştirilen KÜSİ Gıda ve Hayvancılık Komisyonu toplantısında bölge hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantıda konuşan Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı aynı zamanda KÜSİ Gıda ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Prof.Dr.M. Aydın Ketani hayvancılığın geliştirilmesi için Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri’nin artırılması,Üniversite ve yetiştiricilerin iş birliği içerisinde olması ve bölge ve ülke hayvancılığı ile gıda sektörünün geliştirilmesi konularının önemli olduğunu söyledi.

Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Ay ise KÜSİ Toplantısının bölge için önemli olduğunu belirterek,Bölgenin en büyük geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi konusunda kamu,sanayi ve üniversite işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Ay, “Yapılan toplantıdan çıkacak sonuçların bölge hayvancılığının gelişmesine ve sektörün etkinliğinin artırılmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu tarafından bölge hayvancılığına yapılan desteklemeler ile ilgili sunum yapıldı.

Editör: TE Bilişim