HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır’da bulunan Ortadoğu Sanayici ve Girişimci İş İnsanları Derneği (OSGİAD) Yönetim Kurulu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral’ı ziyaret ederek, başta bölgesel kalkınma olmak üzere birçok konuda görüş alışverişinde bulundu.

OSGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Adanır, başkanlığındaki heyeti, kuruluşunun 10’ncu yılını dolduran Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral’ı makamında ziyaret etti.

OSGİAD Yönetim Kurulu Şükrü Adanır, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın merkezinin Diyarbakır’a alınmasında katkılarının bulunduğunu, bunun ne kadar önemli olduğunu bugün daha iyi gördüklerini söyledi.

Adanır, sivil toplum örgütlerinin birkaç yıl öncesine göre yeterli derecede aktif olmadığını, özellikle iş dünyasının oluşturduğu sivil toplum örgütlerinin yöresel ve bölgesel kalkınma için işbirliğini daha sıklaştırması gerektiğini belirtti. Adanır, şöyle dedi:

“Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın, Diyarbakır ve bölgenin kalkınmasında önemli katkı ve destekleri bulunmaktadır. Bu katkı ve destek yelpazesi özellikle imalat sanayinde daha da artmalıdır. Bizler OSGİAD olarak, memleketimize ve bölgemize yapılacak her türlü katkıya destek vermeye hazırız. Her türlü deneyimlerimizi paylaşmayı istiyoruz.”

Maral: İstihdama yönelik destekler daha artacak

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral da, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın, bundan sonra imalata yönelik desteğinin daha da arttıracağını ifade ederek, “Özellikle tekstil organize sanayi bölgesi, lojistik köy, gıda ve imalat sektörüne büyük önem veriyoruz. Çünkü bu alanlara yapılan destekler direk olarak istihdamı etkiliyor. Diğer alanlara da elbette ki desteklerimiz sürecektir” dedi.

Daha sonra bölgesel kalkınma deneyimleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör: TE Bilişim