Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları 3’üncü Sınıf Öğrencisi Ceren Özdemir’i (20) öldüren, yakalandığı anda sırada ise 2 polis memurunu yaralayan Özgür Arduç'un yargılandığı davanın ikinci duruşması Ordu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 Sanık Arduç’un “Canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı duruşmaya, Ceren Özdemir’in babası Yılmaz, annesi Güfer ve ablası Gizem Özdemir, yakınları ile Ordu Baro Başkanı ve Özdemir ailesinin avukatı Haluk Murat Poyraz, sanığın avukatı Sabahnur Kaygusuz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatları ve kadın örgütleri katıldı.

 Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Arduç, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

 Müebbet hapis cezası verildi

 Arduç’a ilişkin Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden verilen “cezai ehliyeti tamdır” raporunun dosyaya eklenmesinin ardından iddia makamı mütalaasını açıkladı. İddia makamı, sanığa “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Arduç’a “Canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

 Sanık hakkında yakalandığı sırada polis memurlarını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle hazırlanan ikinci iddianame kapsamında açılan dava ise, 10 Şubat'ta görülecek. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim