Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kırsal Kalkınma Hamlesi kapsamında 17 ilçeden bin çiftçiye 500 ton sertifikalı tohum dağıtıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan Sertifikalı Tohum dağıtım töreninde konuşan Güzeloğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak Diyarbakır’da ilk kez 17 ilçemizdeki bin çiftçi kardeşimize ve üreticimize 500 ton sertifikalı tohum dağıtıyoruz” dedi.

Sertifikalı tohumun kullanılması için ortak bir çabanın sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Güzeloğlu, “Bizim işimiz Diyarbakır'ın her bir ilçesindeki her vatandaşımızın beklentisi, isteği, arzusu, onun gelirinin artırılması, bugünden yarına şüphesiz kazancının çoğaltılması ve mutlu olması. Devletin bütün kurumları, her bir birimi bu amaç için var. Çünkü devlet milleti için var” ifadesinde bulundu.

‘Bu kentin değerleridirler’

Diyarbakır’ın Türkiye'nin sayılı tohum merkezlerinden biri olduğu vurgulayan Güzeloğlu, “Diyarbakır’da 33’e yakın özel sektör firmamız var. Bunlar bu kentin değerleridir. Türkiye'de iddiasını her geçen gün artıran bir Diyarbakır tohum üretim gerçeği var. Yaklaşık 20 gün önce bir araya geldik. Onlara dedim ki bakın şüphesiz sertifikalı tohum üretimini çoğaltacağız ve kullanımını da teşvik edeceğiz. Ama bir de bir mesele var bunu alan var alamayan var doğru mu? İşte buradan başladık bu işe. Bizim derdimiz herkesin alıp kullanması, herkesin kalkınması lazım. Belediye bunun için vardır, devlet bunun için vardır. Çünkü devletin her bir kuruşu millet için vardır yani sizin için vardır helali hoş olsun hepinize. Sağ olsun Onlar da anlayışla karşıladılar, neredeyse üçte bir fiyatına tohum maliyetinin altında bir fiyatla hem onlar adına bir güzellik, bir hayır oldu, hem de Büyükşehrimiz için çok güzel bir hizmet oldu. Hakikaten bugün çok mutluyum, çünkü biz verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz, başladığımız ilk gün Cumhurbaşkanımızın bu görevi bizlere tevdi ettiği, Sayın Bakanımızın onayıyla görevlendirdiğim ilk gün dedim. Allah bizi mahçup etmesin milletin bir kuruşunu dahi haksız yere harcatmamayı nasip eylesin, doğru yerde kullanarak, ilimizin kalkınmasında, gelişmesinde, Hakk'ın rızasına, halkımızın duasını da bizlere nasip eylesin dedik. İşte bugün yapılan hakikaten güzel bir iş 17 ilçemizde bin tane siz değerli çiftçimizi sertifikalı tohumla buluşturuyoruz. En az yüzde 25’i aynı toprak, aynı havva, aynı suyu koyduğunuzda tohumun ürün geliri verimi artacaktır. Hayırlı olsun, bereketli olsun İnşallah. İşin özü budur” dedi.

 Diyarbakır ismi ve markasıyla piyasaya çıkacak

Diyarbakır'da üretilen ürünlerin, artık Diyarbakır ismi ve markasıyla piyasaya çıkması gerektiğini belirten Güzeloğlu, “Türkiye'nin en çok 4. sırada pamuk üreten Diyarbakır'ın başka isimlerle sattığı pamuğu, artık Diyarbakır Pamuğu adlandırılması dahil bir sürü karar aldık. Lisanslı tohumculukta, borsa inşallah Sizlerin ürettiği ürünler de hububatta ve diğer alanlarda Türkiye çaplı bir merkez konumuna getirme kararı aldık. Bizim inancımıza göre iki günü bir olan ziyandadır. Bu kentin, bırakın günlerini aylarını, yıllarını, onlarca yıllarını ziyan ettiler, yazık ettiler. Artık buna dur dedik ve artık bu fikri bu zihniyete bundan sonra geçit vermeyeceğimizi ilan ettik. Millet ve devlet bir araya gelip geleceğine doğru kararlılıkla yürüyor. Kim bu geleceğin tehdidi edecekse, milletin kararı karşısında yok olup gidecektir. Kalacak olan gününü hayırlı işler yapan, millete hizmet eden hoş bir seda olarak, hayırla anılanlardır. Allah bizi onlardan eylesin, hizmet edenlerden eylesin, ihanet edenlerden eylemesin, hepinizin şahsında bugün katılan bütün üreticilerimize, dağıttığımız bütün bu tohumların, kazançlar, bereketli hasatlar getirmesini diliyorum. Allah sizlere güç ve kuvvet versin, rızkınızı helal ve böylesi bereketli bir yolda çoğaltsın İnşallah. Belediye olarak, Valilik olarak bizlere bağlı bütün kurumlar olarak, biz sizlerin yani milletin hizmetindeyiz. Milletin hizmetkârı olmaya talibiz. Efendilik yok hizmet etmek var şiyarı ile hareket etmekteyiz” şeklinde konuştur.

Editör: TE Bilişim