Celal KUZU

DİYARBAKIR - Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ülke geneli için “Gelin Kardeş Olalım” proje çağrısı ile Sur ilçesi  hazırlayıp sunduğu Antalya il müdürlüğü proje komisyonca kabul edilmiş ve Antalya İli Gazipaşa Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’yle Sur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kardeş ilçe olarak eşleştirildiler.

Dört gün süren proje kapsamında kardeş ilçe Gazipaşa, Sur ilçesine teknik heyetle çiftçileri, sahada ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular.

Teknik gezi kapsamında Antalya il Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gelen heyet incelemelerine başladı; Sur tarım ve Orman İlçe Müdürü Mahmut Akbaş’ı makamında ziyaret eden teknik heyete ilçe müdürlüğünce bilgilendirmeler yapıldı.

Teknik heyet program çerçevesinde Sur İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziraat Oda Başkanı Mehmet Şirin Demir tarafından bölge üreticilerinin sorunları, avantaj ve dezavantajları, bölgenin bitkisel ve hayvansal üretimi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bilgi alışverişinde bulunuldu

Gezi kapsamında köprübaşı mahallesinde Halit Ersin’e ait seralarda incelemelerde bulunan heyet, buradaki işletme sahibi ve çalışanlarıyla seradaki üretim teknikleri (gübreleme, sulama, ilaçlama, koltuk alma ve biyolojik mücadele) hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Sur İlçesi Kaymakamı makamında ziyaret eden heyet ilçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile proje ile ilgili istişare yapıldı. İlçe kaymakamı buna benzer dezavantajlı guruplara yönelik projeleri destekleyeceklerini söylediler.

Buğday Hasat Sezonu’na katıldı

Heyet Eğil ilçesinde bağ ve bahçe ziyaretlerinde bulunarak buralardaki alanlar hakkında bilgilendirildi.

Sur İlçesi Karaçalı köyünde kadın üreticilerle bir araya gelindi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcıları Gökhan Karaca, Ser Bülent Ünal, Şube Müdürü İbrahim Irmak, Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, Sur İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahmut Akbaş ve Sur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince proje hakkında bilgi verildi, üretimdeki sorunlar konuşulup tartışıldı, çözümleri değerlendirildi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gelen teknik heyet ile Sur İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahmut Akbaş, İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında istişarede bulundu.

Teknik heyet son olarak İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun da katıldıkları, Sur İlçesi Ali bardak Köyünde düzenlenen Diyarbakır İli Buğday Hasat Sezonu açılışına katılarak kardeş proje hakkında Vali Güzeloğlu’na bilgilendirme yapıldıktan sora ilçeden ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim