Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Diyarbakır’da çelenk sunma töreni düzenlendi.

Anıtpark’ta düzenlenen törene, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır AK Parti Milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’a vekaleten 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen, adli, mülki ve askeri erkân, gaziler ve şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.

Törende Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile 7. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu. Çelenklerin ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte tören sona erdi.

Silvan'da 29 Ekim etkinlikleri

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile etkinlik düzenlendi.Yapılan Kutlama öncesi Silvan Hükümet Konağı meydanında düzenlenen törene Silvan Kaymakamı Mehmet Uslu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Dadak, Belediye Başkan Yardımcısı Ferzende Tekin, Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın, sivil tolum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaymakamlık çelenk sunumunun ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi. Etkinliklerin, yarın devam edeceği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim