DİYARBAKIR - Başta Dicle Tömer’de yürütülen çalışmalar olmak üzere uluslararası öğrencilere yönelik planlamalar üniversiteyi uluslararası öğrenci tercihi açısından bir cazibe merkezine dönüştürdü.

YÖK’ün 2000/100 programı kapsamında da üniversite, öncelikli bilim alanlarında bilim insanı yetiştirmede etkin bir şekilde katılıyor.

Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü’nün dış değerlendirme raporlarının sonuçlarına dayalı değerlendirmesine göre Dicle Üniversitesi’nde bütün kademelerde öğrenim gören öğrencilerin iyi yetişmesi için sürekli iyileştirme ilkesiyle hareket ediliyor.

Yapılan iyileştirmeler ise her geçen gün öğrenci memnuniyetine yansımaya devam ediyor.

Lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geribildirimler toplayarak Türk Yükseköğretim Sistemi’nin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılan TÜMA - 2019 araştırma bulgularına göre, Dicle Üniversitesi; araştırmanın boyutlarını oluşturan “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı”, “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet”, “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği” boyutlarında ve de “Genel Memnuniyette” puanını yükselterek bünyesinde yer alan öğrencilerin memnuniyetlerinin önceki yıllara kıyasla arttığı bir üniversite olarak ön plana çıktı.

Araştırma sonuçları özellikle son yıllarda yürütülen ve öğrencilerin deneyimlerini zenginleştirme, memnuniyetlerini artırma ve üniversiteyi daha öğrenci merkezli bir üniversite haline getirme çabalarının öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandığını göstermektedir.

Memnuniyetin sürekliliği amaçlanıyor

Dicle Üniversitesi’nin “Genel Memnuniyet”, “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı”, “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” boyutlarında 188 üniversite arasından puanını en fazla yükselten ilk on üniversite arasına girdi. Bununla da, kalite geliştirme koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen ve sürekli gelişmeyi esas alan, öğrencilere ve personele yönelik artarak devam eden iyileştirme çabalarının önemli bir göstergesi oldu.

Dicle Üniversitesi, yükseköğretimde kalite kavramına bütüncül bir bakışla yaklaşmaya devam ederek, eğitim-öğretim ve araştırma işlevlerinin yanı sıra öğrencilerin üniversite yaşantılarındaki tüm alanları kapsayan hizmetleri en iyi şekilde sunabilmek için çabalarını artarak devam ettiriyor.

Bununla birlikte, son yıllarda sunulan hizmetlere bağlı olarak sağlanan memnuniyetin sürekliliği amaçlanıyor.

Editör: TE Bilişim