Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır -  Avrupa Birliği ve Türkiye eş finansmanıyla yürütülen IPARD Programı doğrultusunda oluşturulan “Diyarbakır Kadayıfı’nın Yurtdışına Açılması” Projesi çerçevesinde, Bozanbey Süt Çiftliği İşletmesi ve Doğru Tarım ve Besicilik İşletmeleri yerel ve ulusal basın eşliğinde ziyaret edildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve TKDK- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü çok önemli bir projeye imza attı.

Bu kurumlar tarafından desteklenen projelerden “Diyarbakır Kadayıfı’nın Yurtdışına Açılması Projesi” çerçevesinde işletmenin kapasite kullanımının arttırılması ve pazarlama ağının genişletilmesi sonucu Diyarbakır Kadayıfı’nın Avrupa’ya ihraç edilerek bölgenin istihdam ve dış ticaretine olumlu katkı yapması hedeflenmektedir.

Çalışan sayısı artar

Hacı Levent Kadayıfları işletme sahiplerinden Adnan Altunhan, bu proje sayesinde kapasitelerini günlük 250 kg. dan 2000 kg.  çıkaracaklarını, çalışan sayısını da arttırarak yurtdışına özellikle AB ülkelerine satış yapabilecek duruma geleceklerini ifade etti.

Daha sonra Avrupa Birliği tarafından desteklenen Bozanbey Süt Çiftliği ve Doğru Tarım ve Besicilik İşletmesi ziyaret edilerek yerel basın mensupları İşletme sahibi Mustafa Fidan tarafından detaylı bilgilendirilerek AB ve TKDK`ya bu desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Olumlu katkılar sağladı

Doğru Tarım ve Besicilik İşletmesi sahibi Özgür Doğru ve Proje Yöneticisi Zahide Tekeş tarafından Besi İşletmelerini AB ve TKDK sayesinde büyüttüklerini ifade ettiler.

TKDK Diyarbakır İl Kordinatörü Hikmet Güneş, bölgede AB ve Türkiye eş finansmanıyla yürütülen birçok projeye destek verdiklerini ve şu anda Ağustos sonuna kadar açık çağrılarının olduğunu belirterek, tarım ve kırsal kalkınma projesi olanları TKDK`ya başvurmalarını beklediklerini belirtti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Mehmet Nezir Güneş ise, Diyarbakır’da AB tarafından finansman desteği sağlanan birçok projenin başarı ile devam ettiğini bunun da Diyarbakır’ın istihdam ve ekonomisine çok olumlu katkılar sağladığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim