Bekir GÜNEŞ/ÖZEL HABER

GÜNEYDOĞU EKSPRES - DİYARBAKIR - Havaların iyice sıcak olması ile birlikte Diyarbakırlılar Elazığ'da bulunan Hazar Gölü'ne yoğun ilgi gösterdi. Hafta sonu tatili ile birlikte Cumartesi gidip 2 gün kalan da var, Pazar sabahından gidip piknik yapıp göle girip dönen de var.

Karayolları, Devlet Su İşleri (DSİ) gibi devlet kurumlarına verilen sahil bölgelerde de tatil yapılabiliyor. Araba başına alınan ücretle birlikte gelenler sahil tarafında gelip ağaçların altında gölgelik yer bulabiliyor ve göle de girebiliyor.

Izgara ve çay konusunda ise yetkililer oldukça duyarlı. Hiçbir şekilde yeşil alanda ve çimlerin üstünde ızgara yapılmasına ve çay kaynatılmasına izin verilmiyor. Izgara için oluşturulmuş özel bir alan var. Bu özel alanda yemekler yapılıyor daha sonra ise yeşillik alanda yeniliyor.

Yakın olması nedeniyle Diyarbakır, ilçeleri ve Elazığ'dan binlerce kişi bu alana geliyor. Havaların 40 derecenin altına inmediği Diyarbakır'da hafta sonları için en iyi kaçış yolu Hazar Gölü oluyor.

Diyarbakır'dan Hazar'a gelenlerle konuştuğumuzda ise hem yakın olması hem de havanın serin olması nedeniyle sıklıkla Hazar Gölü'nü tercih ettiklerini söylüyorlar.

Editör: TE Bilişim