Haber Nermin Zengin

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Yerel Medya Derneği (DİYMED) üyelerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. DİYMED ile Türkiye’nin alanında ilk merkezi olan Özel Yardımeden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi arasında imzalanan protokolle, DİYMED üyelerine ve bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına indirimli tedavi hizmeti sunulacak.

DİYMED Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Kaplan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Akkar, Genel Sekreter Nermin Zengin, Sayman Aytekin Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ferat Mehmetoğlu, Özel Yardımeden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Müdürü Murat Akar’ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu, üyelerine yönelik yapılacak indirimli tedavi hakkında mutabakata vardı.

Özel Yardımeden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Müdürü Murat Akar, medya mensuplarının çok zor şartlarda görev yaptığını ve halkın haber alma görevini yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Akar, özellikle çalışma koşulları nedeniyle medya mensuplarının fizik tedaviyle ilgili birçok rahatsızlığa maruz kaldığını belirterek, “Dolayısıyla Diyarbakır yerel Medya Derneği ile imzaladığımız indirimli tedavi protokolünün, medya mensubu ve bakmakla yükümlü olduğu yakınları için bir katkı sunmak amacıyla imzalandı” dedi.

Özel Yardımeden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Müdürü Murat Akar, merkezlerin de fizik tedaviyle alakalı hür türlü tedaviyi yapabildiklerini ve özellikle hijyen konusunda taviz vermediklerini de ifade ederek, “Vatandaşları merdiven altı sözde tedavi merkezleri konusunda uyarmak isterim. Çünkü bu tür yerlerde kullanılan malzemeler tıbbi atık olma yerine tekrar tekrar kullanılıyor” diye konuştu.

DİYMED Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Kaplan da, Özel Yardımeden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nin, alanında ilk olmasının Diyarbakır için büyük gurur olduğunu ve böylesine önemli bir merkez ile üyelerine  yönelik imzaladıkları protokolün çok önemli olduğunu ifade ederek, “DİYMED olarak, üyelerimize yönelik çalışmalarımız 2020’de artarak devam edecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim